معجنات العشاء الطرية جدااااا
المقادير
¼ كوب ماء دافيء
2 ¼ ملعقة صغيرة خميرة فورية + 1 ملعقة صغيرة سكر
1/3 كوب عسل نحل ( يمكن إستخدام سكر ... و لكن العسل يعطي طراوة أكثر للعجين)
1 ¼ كوب لبن دافيء للعجن
1/3 كوب زبدة بحرارة الغرفة للعجن
1/3 كوب زبدة للدهن و خدي بالك ما تكونشي سايحة فقط بحرارة الغرفة
1 بيضة
1 ½ ملعقة صغيرة ملح
1 ملعقة صغيرة بيكنج بودر ( يجعله هش و طري أكثر )
4 ½ كوب دقيق
ذوبي الخميرة مع السكر في ربع كوب الماء الدافيء و إتركيه جانبا حتى يفور
إخلطي المقادير السائلة معا .. اللبن + العسل + البيض + الزبدة حتى تذوب الزبدة و يمزج البيض جيدا ... ثم أضيفيالخميرة للمزيج السائل
أضيفي الدقيق و الملح و البيكنج بودر بالتدريج .. و إجني جيدا حتى تحصلي على قوام العجينة طري و يلصق قليلا في اليد.. و كل ما تعجني من 5 إلى 10 دقائق يعطي العجينة القوام المطلوب
و إتركيها تخمر للضعف

قسمي العجينة لكرتين متساويتين تقريبا

إفردي أول كرة على شكل دائرة كبيرة ... لا تبالغي في فرد و ترقيق العجينة .. بس خدي في إعتبارك إنها لسه هتخمر و تتضاعف حجمها

بقطاعة البيتزا أو سكين حاد .. إقطعي الدائرة لأربع أجزاء

ثم الجزء الواحد لثلاث مثلثات .. ممكن تحددي قبل القطع زي ما أنا عاملة كده عشان تقطعي قطع متساوية

هتلاقي عندك 12 مثلث بعد التقطيع

إمسحي كل مثلث بالزبدة اللي سايبنها للدهن .. و الزبدة تكون بحرارة الغرفة ما تكونش سايحة خدي بالك ... بس إمسحي بسخاء كده .. هو ده اللي هيدي العجينة الطراوة و الطعم الحلو اللذيذ

إبداي شكلي كل مثلث على حدة و لفيه رول


و ما تنسيش تقفليه كويس و تخلي القفل لتحت عشان ما يفتحش منك لا في التخمير و لا في الخبز

أقفلية كويس و رصيه بالشكل ده
هنا رصيت قبل التخمير

بعد التخمير .. شكلهم حلو قوي


هنا بعد الخبز على 190 درجة و لمدة 15 ل 20 دقيقة بالكماااااااال و لا تزودي


لو ما إحمرش من فوق ... حمريه بالشواية ثواني قليلة عشان ما يتحرقش منك
و ده كان سادة

و ده حشيته هوت دوج ( لاحظي ما نطبخش الهوت دوج من قبل ... لأنه كده كده هيستوي في الفرن كويس في ال 15 .. 20 دقيقة دول ) .. و دهنتها بحليب بودرة مع حليب سائل



فعلا يتاكل حاااااااااااااف ... أو محشي زي السندوتشات .. أو محشي من قبل الخبز كمان
ممكن كمان تزودي كمية العسل أو السكر في العجن عشان تبقى حلوة أكتر و تعجنيها بالزبيب تتاكل كصنف حلو ... بس ساعتها قللي في كمية اللبن لو أضفتي العسل بس مش السكر .. لأن العسل فيه رطوبة و كده العجينة مش هتمسك .. يبقى خدي بالك و قللي الميه و حطيها شوية بشوية
المقادير
¼ كوب ماء دافيء
2 ¼ ملعقة صغيرة خميرة فورية + 1 ملعقة صغيرة سكر
1/3 كوب عسل نحل ( يمكن إستخدام سكر ... و لكن العسل يعطي طراوة أكثر للعجين)
1 ¼ كوب لبن دافيء للعجن
1/3 كوب زبدة بحرارة الغرفة للعجن
1/3 كوب زبدة للدهن و خدي بالك ما تكونشي سايحة فقط بحرارة الغرفة
1 بيضة
1 ½ ملعقة صغيرة ملح
1 ملعقة صغيرة بيكنج بودر ( يجعله هش و طري أكثر )
4 ½ كوب دقيق
ذوبي الخميرة مع السكر في ربع كوب الماء الدافيء و إتركيه جانبا حتى يفور
إخلطي المقادير السائلة معا .. اللبن + العسل + البيض + الزبدة حتى تذوب الزبدة و يمزج البيض جيدا ... ثم أضيفيالخميرة للمزيج السائل
أضيفي الدقيق و الملح و البيكنج بودر بالتدريج .. و إجني جيدا حتى تحصلي على قوام العجينة طري و يلصق قليلا في اليد.. و كل ما تعجني من 5 إلى 10 دقائق يعطي العجينة القوام المطلوب
و إتركيها تخمر للضعف
قسمي العجينة لكرتين متساويتين تقريبا
إفردي أول كرة على شكل دائرة كبيرة ... لا تبالغي في فرد و ترقيق العجينة .. بس خدي في إعتبارك إنها لسه هتخمر و تتضاعف حجمها
بقطاعة البيتزا أو سكين حاد .. إقطعي الدائرة لأربع أجزاء
ثم الجزء الواحد لثلاث مثلثات .. ممكن تحددي قبل القطع زي ما أنا عاملة كده عشان تقطعي قطع متساوية
هتلاقي عندك 12 مثلث بعد التقطيع
إمسحي كل مثلث بالزبدة اللي سايبنها للدهن .. و الزبدة تكون بحرارة الغرفة ما تكونش سايحة خدي بالك ... بس إمسحي بسخاء كده .. هو ده اللي هيدي العجينة الطراوة و الطعم الحلو اللذيذ
إبداي شكلي كل مثلث على حدة و لفيه رول
و ما تنسيش تقفليه كويس و تخلي القفل لتحت عشان ما يفتحش منك لا في التخمير و لا في الخبز
أقفلية كويس و رصيه بالشكل ده
هنا رصيت قبل التخمير
بعد التخمير .. شكلهم حلو قوي
هنا بعد الخبز على 190 درجة و لمدة 15 ل 20 دقيقة بالكماااااااال و لا تزودي
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي |
لو ما إحمرش من فوق ... حمريه بالشواية ثواني قليلة عشان ما يتحرقش منك
و ده كان سادة
و ده حشيته هوت دوج ( لاحظي ما نطبخش الهوت دوج من قبل ... لأنه كده كده هيستوي في الفرن كويس في ال 15 .. 20 دقيقة دول ) .. و دهنتها بحليب بودرة مع حليب سائل
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي |
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي |
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي |
فعلا يتاكل حاااااااااااااف ... أو محشي زي السندوتشات .. أو محشي من قبل الخبز كمان
ممكن كمان تزودي كمية العسل أو السكر في العجن عشان تبقى حلوة أكتر و تعجنيها بالزبيب تتاكل كصنف حلو ... بس ساعتها قللي في كمية اللبن لو أضفتي العسل بس مش السكر .. لأن العسل فيه رطوبة و كده العجينة مش هتمسك .. يبقى خدي بالك و قللي الميه و حطيها شوية بشوية
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق